De Adventkerk gaat weer op gemeenteweekend! 

We verblijven op camping het Beloofde Land in Voorthuizen van  vrijdagavond 13 september tot zondagmiddag 15 september 

Het thema is dit jaar God ontmoeten. 

Op zaterdagochtend inspireert auteur, spreker en coach Sarianne van Dalen ons vanuit dit thema. Ze organiseert kloosterweekenden, spreekt regelmatig bij Groot Nieuwsradio en in een interactieve lezing denken we samen na over manieren en momenten waar we God kunnen ontmoeten. 

Parallel is er een kindertheater voor de de kinderen, een tiener- en jongerenprogramma én een oppas. 

In de middag is er een brede keuze aan workshops met bezinning, creativiteit, sport&spel of een wandeling in de natuur. Momenten voor de ontmoeting met God en elkaar.  

Het programma is geschikt voor alle leeftijden, voor gezinnen en singles,  voor introvert en extravert; kortom, ook voor jou en u! 

 

Via deze webpagina vind je meer informatie.  

Het concept programma is beschikbaar en wordt komende maanden nog verder aangevuld.   

En vooral belangrijk: je kunt je als gemeentelid van de Adventkerk vanaf nu inschrijven.

I.v.m. de organisatie stellen we het op prijs als je je zo snel mogelijk aanmeldt.

Als je vragen hebt of wil helpen, spreek ons dan aan in de kerk. We zijn er vrijwel iedere zondag. Of mail naar gemeenteweekendadventkerk@gmail.com

Vriendelijke groet,

 

Ilse Bruinekreeft, Nicolien van de Geest, Annemarie Roele, Sybren Pap, Arjen Balk, Gerrit van den Berg 

Commissie gemeenteweekend 

Praktische vragen 

Waar en wanneer: 

Het gemeenteweekend van de Adventkerk wordt van vrijdag 13 tot zondag 15 september 2024 georganiseerd op camping het Beloofde Land in Voorthuizen. Adres: Bosweg 7, 3781 NG Voorthuizen 

Het weekend begint op vrijdagmiddag/avond 13 september. Op vrijdagavond en zaterdag worden er volop activiteiten georganiseerd. Op zondag gaan we naar de kerk in de Adventkerk in Amersfoort. Na de dienst drinken we samen koffie en lunchen we op de camping. 

De zondag is verder vrij in te delen/te besteden met veel ruimte voor ontmoeting. De huisjes/tenten moeten maandagochtend 10.00 uur leeg worden achtergelaten. 

We bieden ook de optie om op zaterdag als daggast te komen naar het Beloofde Land.  

Verblijf:

Er zijn verhuuraccommodaties met eigen sanitair en er is gelegenheid om in eigen tent te verblijven. De commissie maakt de indeling en laat vooraf weten in welk verblijf je wordt ingedeeld.

Kosten: 

De kosten van het gemeenteweekend worden gedragen door de deelnemers en door de gemeente. De kerkenraad draagt o.a. bij in de bestrijding van de kosten van activiteiten en zaalhuur.  

Er zijn vier mogelijkheden voor deelname met eigen tarief: 

  • Een weekendgast van vrijdagmiddag 15.00 uur tot maandagochtend 10.00 uur betaalt 65,- euro per persoon inclusief verblijfplaats. Kinderen van 0-2 jaar verblijven gratis. Kinderen van 3-12 jaar betalen 55,- euro per persoon.
  • Een weekendgast met eigen tent betaalt 50,- euro per persoon. Kinderen van 0-2 jaar verblijven gratis. Kinderen van 3-12 jaar betalen 40,- euro per persoon.
  • Voor een totaalprogramma zonder overnachting betaal je  30,- euro per persoon
  • Een daggast voor de zaterdag betaalt 20,- euro per persoon. Kinderen van 0-2 jaar zijn gratis. Kinderen van 3-12 jaar betalen 10,- per persoon.

Verblijf is inclusief ontbijt, lunch, diner, koffie/thee, zaalhuur en activiteiten.  

Mochten de kosten een reden zijn om niet mee te gaan, geef dit dan aan bij iemand van de commissie of de diaconie. Het moet immers voor iedereen die dat wil mogelijk zijn om mee te gaan. Er kan bijvoorbeeld een beroep gedaan worden op de solidariteitsregeling. We gaan hier uiteraard vertrouwelijk mee om. 

Vervoer 

De camping is per auto bereikbaar in ongeveer 25 minuten rijden vanaf Amersfoort. (21KM)  

Met de bus is het ca 50 minuten vanaf Amersfoort Centraal. Met de fiets is het ca. 1 uur. (volgens google maps) 

In de Adventkerk app is een community/groep voor deelnemers aan het weekend. We willen iedereen vragen om lid te worden van deze community/groep en hier aan te geven of je ruimte hebt in de auto of als je juist een lift zoekt. Het helpt uiteraard ook als mensen bereid zijn vrijdag of zaterdag een keer extra te rijden om gemeenteleden zonder vervoer mee te nemen en/of terug te brengen.  

Meenemen 

We zijn afhankelijk van het weer, maar als het een beetje kan, gaan we diverse activiteiten buiten organiseren. Voor de wandeling, voor sport&spel en het campingleven adviseren we je makkelijke kleding en goede schoenen mee te nemen. Er is ook een zwembad aanwezig. Dus vergeet je badkleding niet! 

De maaltijden worden verzorgd. Alleen voor de vrijdagavond vragen we je zelf een maaltijd  mee te nemen. Dit is omdat iedereen op verschillende momenten aankomt. Voor borden, bestek en drankjes wordt gezorgd.  Meer informatie hierover volgt t.z.t.

Meedoen 

We organiseren het gemeenteweekend met de hele gemeente. Velen hebben al een rol in organisatie of een workshop. Dank hiervoor! Daarnaast wordt iedereen ingedeeld voor corveetaken en mogelijk nog gevraagd voor andere taken.   

Als je nu al denkt dat een taak iets voor jou is of als je op een eigen manier wil bijdragen, geef het dan aan bij de opmerkingen bij aanmelding. Zeer gewaardeerd! 

Aanmelden

Spoedige aanmelding is erg prettig i.v.m. organisatie, voorbereiding en indeling in de verblijven. Als het voor jou mogelijk is dan graag ruim voor de zomer aanmelden.

Voor mensen die i.v.m. omstandigheden pas laat kunnen beslissen is de uiterste aanmelddatum 1 september. We hebben echter een specifiek aantal verblijven gereserveerd en zodra deze geboekt zijn, kunnen we geen plek meer garanderen. Dus wacht niet te lang..(-;

Dag
Uur
Minuut
Seconde